MUDAHNYA URUS NIAGA EMAS PUBLIC GOLD!

24 Jun

Dalam kesibukan buat persiapan raya (aku ndak sibuk la, mama aku yang sibuk…. Haha), dapat panggilan emergency dari sahabat yang ingin menjual kembali emasnya kerana memerlukan wang untuk tujuan kecemasan.

Sebenarnya post ni cuma nak cerita, berapa punya senang mau jual emas Public Gold nih, hihi.

Hakikatnya jual emas Public Gold ni sangat mudah (kalau beli lagi mudah!). Jika anda ingin menjual emas jenama Public Gold kepunyaan anda, ada beberapa cara:

Jual kepada Public Gold:
Cara ni paling straight forward la. Cuma perlu log in akaun Public Gold anda, pergi ke bahagian “produk” & pilih ke bahagian “buyback”. Ikut ja arahan selepas itu, amat mudah. Selepas semua selesai, bawa emas ke branch berhampiran untuk proses penyerahan emas. Dalam masa 3 hari bekerja selepas emas diserahkan, Public Gold akan “bank-in” amaun emas yang dijual tadi ke dalam bank pilihan anda.

2-3 hari?? Lambat juga…
Nah!! kalau lambat, ada cara kedua,

Jual kepada “Dealer Public Gold”:
Contoh dealer ni macam aku la.. 😅

Macam sahabat saya hari ni, dia “urgent” perlukan tunai. Kalau nak jual dengan Public Gold kebetulan sekarang cuti raya, hari rabu baru pejabat buka. Lepas tu kena tunggu 3 hari bekerja lagi baru dapat tunai.

Kalau kes macam ni boleh terus direct contact Dealer-dealer Public Gold. SERAH EMAS & DAPAT TUNAI ON THE SPOT! Jangan risau, banyak dealer-dealer Public Gold seluruh Malaysia ni. Hebat-hebat lagi. Macam saya, saya sedia untuk menerima sebarang “buyback” jika pelanggan betul-betul memerlukan tunai. Urusan tadi, tidak sampai pun 10 minit. Saya periksa emas-emas yang hendak dilepaskan, periksa seal, semua ok & saya bagi tunai on the spot.

BAGAIMANA? MUDAHKAN?

Emas paling laku di Malaysia masa kini? PUBLIC GOLD!! Kenapa takut nak simpan emas? Takut lah kepada nilai matawang kertas yang dimamah inflasi setiap hari.

SAHFADRULADLI BIN ARIFFIN
PUBLIC GOLD DEALER (PG033785)
ADMIN OF WANGEMAS
CONTACT: +6013 559 5334

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *