DUIT RAYA YANG BERMAKNA UNTUK ANAK!

14 Jun

Kurang dari 2 minggu sahaja lagi umat Islam di Malaysia ni akan menyambut Hari Raya Aildilfitri. Jadi macam mana persiapan anda raya ni? Mesti dah ready macam-macam kan? Duit raya anak-anak, anak buah pula macam mana? Dah ready? Hihi…

Cerita tentang duit raya ni, mari saya kongsikan 1 tips yg sangat bermanfaat bagi saya.

Kebiasaannya, ketika hari raya ibu bapa akan berpesan kepada anak mereka, “nak, duit raya tu jangan dibazirkan. Elok lah disimpan untuk kegunaan yg lebih penting”. Macam mana? Biasa dengar kan? Haha…

Tapi sememangnya sudah menjadi lumrah anak-anak, dapat sahaja duit dah macam-macam yang berlegar di minda apa yang hendak dibeli dengan hasil duit raya tu.

Bagaimana untuk mengelakkan daripada anak-anak ini membazirkan duit raya begitu sahaja?

Cuba tahun ni, daripada bagi mereka duit berbentuk tunai, apa kata hadiahkan kepada mereka 1gram Public Gold edisi raya yang cun melecun ni. 😉 Kalau dapat emas segram sebagai hadiah, fikir macam mana pun sudah pasti emas ni tidak boleh dibelanjakan untuk beli game ps4 & xbox. 😂😂😂

Bayangkan, bermula umur 7tahun anda dah mula biasakan beri anak anda duit raya 1gram. Jika anda konsisten beri sehingga anak anda memasuki menara gading (estimate dalam 13 tahun) dah ada 13 gram pada tahun 2030.

17 tahun lalu nilai segram emas adalah RM30. Nilai segram pada hari ini RM250. Anda agak berapa nilainya pada tahun 2030? Ramai pakar ekonomi meramalkan menjelang tahun 2020, harga emas mempunyai potensi yang besar untuk meningkat sehingga RM500 segram. Bagi pendapat saya sendiri juga, hal ini tidak mustahil berdasarkan sejarah pergerakan harga emas sememangnya ke arah itu.

Jika anda sayangkan anak anda, jangan fikir panjang. Berikan duit raya berupa 1gram emas keluaran Public Gold ni. Pupuk tabiat menyimpan anak bermula dari kecil lagi.

“MELENTUR BULUH BIARLAH DARI REBUNGNYA”

P/s: RM250 mahal? Saya ada cara untuk dapatkan emas Public Gold di bawah harga pasaran. Hubungi saya!!

Sahfadruladli Bin Ariffin
Public Gold Authorise Dealer PG033785
Call & whatsapp 013-559 5334

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *