PEMILIK PG088888 BERTUAH + 1GRAM JONGKONG

15317904_10210022610914745_122376596744449488_n

Khas buat rakan-rakan yang belum memiliki No. PG, pelanggan berdaftar Public Gold terkini adalah 88,600 orang.
.
Pelanggan berdaftar BERTUAH ke 88,888 bakal menerima jongkong emas PERCUMA!
.
Saya percaya rakan-rakan chinese saya mesti teringin dapat PG code 088888 ni kan?
.
No.8 ni memang amat sinonim dengan chinese, considered as a very lucky number (good fortune).
.
Saya pun mau juga tapi apakan daya, sudah register lama dahulu. HAHA..
.
Bagaimana memiliki simpanan emas tanpa yuran dengan hanya serendah RM100 sebagai permulaan? Contact ja saya. Saya bantu, mana tau bertuah dapat PG088888 + free 1g goldbar (bernilai RM215).
.
Sahfadruladli Bin Ariffin
Authorised Dealer
Public Gold Marketing Sdn Bhd
PG033785 | Tel:013-559 5334

SEMINAR EMAS SANDAKAN!

15253486_1654839601475677_8204131476562371699_n

SEMINAR EMAS SELURUH SABAH

Terima kasih kepada hampir 100 orang peserta (gambar) yang telah memenuhi The Pavilion Hotel untuk menghadiri SEMINAR EMAS SANDAKAN!

 

Jika belum pernah memiliki simpanan emas serendah 1 gram, dapatkan panduan PERCUMA:

Download disini –> http://bit.ly/PengenalanKepadaEmas

[Admin] 013-559 5334

P/s: SEMINAR EMAS seterusnya akan diadakan di Kota Marudu. Tarikh, masa dan lokasi seminar akan dimaklumkan dalam masa terdekat.

EMAS TERBUKTI PENYIMPAN NILAI KEKAYAAN

Harini sedang saya buka-buka emel yang lama-lama, saya ternampak sebuah emel dari Public Gold bertarikh 5 June 2014.

Alkisahnya dua tahun lalu saya membeli emas Public Gold. Waktu tu saya bertekad nak tambah simpanan emas saya. Waktu tu dalam fikiran saya daripada simpan duit kertas bagus simpan emas.

untitled

Belian saya pada tahun2014

Waktu tu harga 50gram hanya RM6,985. Waktu saya menulis post ini harga 50gram dah jadi RM9,169. Kenaikan sebanyak RM2,173 dalam tempoh 2 tahun.

12

Harga emas ketika artikel ini ditulis 23/11/16 19:30

Gila lamanya tunggu 2 tahun dapat RM2,000 ja!? Iya geng. Public Gold ni bukan skim cepat kaya ya. Tetapi apabila dikira % kenaikan RM2,000 sebenarnya mencecah sehingga 31%, puratanya dalam 15% setahun. Hah! ASB berapa setahun?

Demikianlah, kelebihan apabila membuat simpanan emas. Keuntungan berada di tangan atau kawalan kita sendiri. Kalau ingin untung dengan nilai yang lebih tinggi, kena sabar tunggu tahun seterusnya kerana sifat emas nilainya semakin meningkat dalam jangka masa panjang.

Bagaimana jika dibandingkan dengan ASB atau Tabung Haji?

Adakah individu dapat mengawal keuntungan dengan simpanan ASB atau Tabung Haji? Jawapannya, pasti TIDAK. Sebabnya adalah, yang menentukan keuntungan dalam bentuk dividen atau bonus untuk dua entiti berkenaan adalah KERAJAAN.

Kerana itu pakar-pakar kewangan berkata, simpan 10% daripada jumlah simpanan kita dalam bentuk emas. Tidak banyak pun, 10% sahaja, untuk menjamin kekayaan kita sentiasa terpelihara.

Sesiapa yang ingin menyelamatkan 10% daripada simpanan mereka kepada emas, boleh hubungi saya di talian:

Whatsapp: +60 13 559 5334
Emel: sahfadruladli@yahoo.com

INFO KECEMASAN UNTUK PELABUR EMAS!

untitled

Emas dijual pada paras $2,800 per ounce di India…

Jutaan penduduk India berebut untuk menukar Not Rupee 500 & 1,000 yang sudah tidak sah diperlakukan oleh kerajaan India baru-baru ini.

Kebanyakan penduduk India cuba untuk menukar duit mereka samada kepada EMAS & PERAK, itupun jika mereka bernasib baik berjumpa dengan orang yang ingin menjual emas mereka.

Permintaan yang tinggi ini menyebabkan harga emas di India meningkat 125% daripada harga emas semasa dunia.

NOTA:

1 ounce = 28.3495g,
Pada ketika ini, tukaran USD 1 = RM 4.42

Bermaksud harga emas di India per gram pada ketika ini adalah RM437 per gram!! Harga di Malaysia hari ni baru RM185 per gram.

Tukarkan nilai kekayaan anda kepada emas sekarang!!

Pastikan emas yang dibeli adalah berkualiti & tulen!!

Hubungi saya sekarang untuk cara membeli emas termudah & termurah sebelum jadi macam negara India!!

+60 13 559 5334!!
+60 13 559 5334!!
+60 13 559 5334!!

Bacaan lanjut: KLIK SINI

TIAP-TIAP BULAN, BULAN TUA

15134546_671593363018441_8782092605726906009_n

Masalah yang sering kita dengar:


1) Gaji rendah ba geng, kuli-kuli ja;

2) Banyak sales ba sekarang, paham-paham la hujung tahun ni banyak stok clearance;

3) Susah ba mau bajet. Macam mana ko buat? 

Biasakan kita dengar ayat begitu?

Saya pun dulu gitu juga. Asal sudah dekat-dekat mau gaji sana la kritikal nada duit sebab sudah berabis shopping, ngam-ngam lagi ada offer. Sudah duit sikit baru mau membajet, macam mana ndak susah membajet kalau baki sudah kan geng?

15109415_671593369685107_6564583897892489262_n

Alhamdulillah!!

selepas beli emas pertama tahun lalu, rasa macam seronok pula simpan emas. Jadi tiap-tiap bulan lepas gaji ja saya asingkan siap-siap RM200 untuk beli emas. Asal sudah beli selamat RM200 untuk ni bulan sebab sudah tukar emas. Mau tukar balik pigi duit pun macam malas sudah.

Emas ni kalau kita konsistem simpan bagus juga. Ndak rugi pun. Bila-bila perlu duit boleh ja gadai di Ar Rahnu. Tiada bunga lagi. Emas pun boleh dapat balik. Kalau mau jual pun punya banyak dealer ready-ready sudah mau beli.

Siapa nak saya bantu untuk elak kebocoran wang tiap-tiap bulan?

WHATSAPP‼️
📱013-559 5334
📱013-559 5334
📱013-559 5334

SEMINAR EMAS SEBAGAI SIMPANAN, PELABURAN & PERNIAGAAN

15094241_1648866822072955_3561412241039792842_n

SEMINAR EMAS PERCUMA SANDAKAN

===========================

Assalamualaikum!

Pesanan untuk orang Sandakan & sekitarnya… anda seorang yang:

• Sangat teruja untuk memulakan pelaburan emas tetapi masih samar-samar cara yang betul.
• Mempunyai minat pada emas.
• Sedang mencari bentuk pelaburan yang sesuai dan selamat
• Sabar, rasional dan tidak terburu-buru mengejar keuntungan semata-mata.
• Sedang menyediakan bekalan sumber kewangan yang lebih stabil
• Sayangkan keluarga, bangsa dan agama.

Atau kepada yg sda tau pasal emas, tapi ada persoalan macam ni:

• Macamana mau start beli emas?
• Apakah jenis emas yang perlu dibeli?
• Di mana tempat beli emas yang murah sikit dari harga pasaran?
• Siapakah yang boleh dipercayai untuk dibeli emas daripadanya?
• Adakah terdapat syarikat pelaburan emas?
• Bagaimana nak mula BERNIAGA emas pulak?

Sila hubungi saya jika berminat. Free of Charge

Cara Daftar:

Sila sertakan butiran berikut & SMS/WhatsApp ke 0135595334!

Nama Penuh:
No. Kad Pengenalan:
No. H/p:
E-mel:

Contoh:
Seminar Sandakan,
Nama Penuh: Lin Dan
No. Kad Pengenalan: 810201-12-5181
No. H/p: 012-8309284
E-mel: lindan@yahoo.com

WhatsApp/SMS pendaftaran seminar ke 013-559 5334

Saya akan “reply” dalam tempoh 24 jam (bukan serta-merta) sama ada masih terdapat kekosongan tempat atau tidak.

Siap ada cabutan bertuah mana tau bawa pulang emas 0.5g pertama anda

SIMPAN PAKSA & LUPA DENGAN EMAS

Kredit: mohdzulkifli.com

GAP

Bagi sahabat yang nak jadikan emas sebagai simpanan, saya cadangkan mula dengan 1 GRAM 1 BULAN dulu. Disiplinkan yang itu sahaja dulu. Simpan sedikit-sedikit tetapi berterusan lebih baik berbanding beli banyak dan terus diam. Perkara paling penting dalam menyimpan ialah memupuk tabiat dan disiplin, bukan jumlahnya. Tabiat yang betul akan memberikan impak yang besar dalam jangka panjang. Saya mula menyimpan dari waktu saya bersekolah rendah lagi dengan matlamat ingin membeli sesuatu. Namun impaknya amat besar kerana sekarang saya berupaya untuk menyimpan sebahagian besar daripada gaji saya (org kerja gomen, hehe..)

Jadi bila nak bermula, jangan bercita-cita terlalu besar dulu. Konsisten 1 gram 1 bulan lebih baik berbanding sekadar meletakkan angan-angan besar untuk menyimpan jumlah yang besar. Sedar-sedar, 1 tahun sudah ada 12 gram sedangkan orang lain masih lagi menyimpan angan-angan untuk menyimpan beratus-ratus gram.

Anggaplah itu sebagai dana simpanan untuk dilupakan. Simpan dan terus lupakan. Selebihnya boleh simpan ditempat lain seperti Tabung Haji, ASB, unit amanah, saham dan sebagainya (kalau mahu).

Manfaat Simpan 1 Gram 1 Bulan

Apa yang saya perhati, kelebihan simpan 1 gram 1 bulan antaranya:

(1) Ia akan jadi simpanan paksa. Simpanan yang berkesan mesti dipaksa, tak boleh tunggu duit lebih hujung bulan. Dapat gaji, paksa diri beli 1 gram melalui Akaun Emas GAP (supaya dapat harga termurah), selebihnya terpulanglah nak simpan di mana. Kalau tunggu duit lebihan hujung bulan baru nak menyimpan, alamatnya sampai bila-bila tak akan mampu menyimpan.

(2) Ia akan jadi simpanan untuk dilupakan. Simpan emas tak macam simpan duit. Kita tak akan sesekali panjang akal untuk berbelanja (sebab “nombor” telahpun hilang), bahkan kita rasa nak kumpul lagi dan lagi sebab keseronokkan kita dengan emas ialah pada mengumpulnya. Sedar-sedar, 1 tahun sudah ada 12 gram.

(3) Penyimpan emas yang beli secara berkala tak akan pernah kecewa dengan harga emas sebab mereka telahpun dapat kos purata. Kalau beli 3 kali; RM170, RM180 dan RM190 segram, maka kos purata hanyalah RM180. Harga emas naik kita seronok, harga turun lagi seronok! Kan?

Simpanan Kalis Boros

Memang inilah salah satu cara berkesan paksa diri menyimpan. Bila terima apa sahaja pembayaran, saya mesti tambah simpanan emas 1 gram dahulu. Selebihnya terpulang samada nak tambah lagi gram emas atau buat simpanan yang lain.

Satu hari nanti, berapa jumlah gram emas yang sudah kita miliki pun kita tak pasti sebab kita hanya cek setahun sekali sahaja iaitu bila sampai masa untuk keluarkan zakat. Ia benar-benar jadi simpanan untuk dilupakan. Ia bukan sahaja jadi simpanan yang kalis inflasi, tetapi ia juga kalis boros!

Variety of Public Gold Product

Cara Terbaik Beli 1 Gram 1 Bulan

Kalau nak beli emas 1 gram 1 bulan, cara paling mudah dan paling murah setakat ini di Malaysia ialah beli melalui Akaun Emas GAP, sebab:

(1) Harga paling MURAH di Malaysia, tanpa perlu bayar sebarang yuran keahlian.

(2) Boleh beli secara ONLINE sahaja. Urusniaga boleh dibuat 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Tak perlu keluar rumah, tak habis masa dan habis duit minyak.

(3) Boleh simpan percuma dengan Public Gold, dan boleh juga keluarkan emas fizikal bila-bila masa kalau nak simpan sendiri.

(4) Boleh keluarkan dari mana-mana 18 cawangan Public Gold. Pendek kata, masa balik kampung pun boleh keluarkan emas itu dari cawangan Public Gold terdekat.

(5) Paling best, boleh pilih perbagai saiz, denominasi, dan pelbagai design emas. Katakanlah dah simpan cukup 5 gram, kita boleh pilih nak keluarkan 1 gram 5 keping atau 5 gram 1 keping. Kita hanya perlu bayar caj premium sahaja untuk setiap keping emas.

Berminat dengan Public Gold? klik sini.

Sahfadruladli Bin Ariffin

Authorise Dealer of Public Gold

PG033785

013.559.5334

 

Tempat Terbaik Menjual Emas.

Dimana nak jual emas yang kita beli?

Antara perkara terpenting yang bermain di minda mereka yang menyimpan emas adalah “selepas beli, dimana nak jual semula emas tu? Saya pasti setiap orang nak beli emas dengan harga yang paling murah dan jual dengan harga yang paling mahal untuk memaksimumkan keuntungan.

buy-back-poh-kong

Tempat terbaik untuk kita jual emas kita sebenarnya adalah dimana kita beli emas tersebut. Kalau beli kat Habib, jual la kat Habib balik. Kalau beli kat Pohkong jual kat Pohkong. Tetapi ianya harus disertakan dengan resit belian asal ketika melakukan proses jualan semula. Kalau beli emas kat Habib jual kat Pohkong memang rugi kerana nilai emas tersebut akan susut paling kurang 25% dari harga emas semasa. Itu baru penilaian dari segi berat, belum diambil kira keadaan emas tersebut samada masih dalam bentuk yang sempurna, bengkok, calar atau patah. Hal ini akan mengurangkan lagi nilai emas tersebut. RUGI KAN?

KENAPA macam tu?

Memang dah macam tu. Setiap syarikat emas memang akan beli emas dia sendiri lagi mahal, Sebab emas tu memang diperakukan oleh syarikat itu sendiri dan sudah pasti disebabkan oleh faktor persaingan.

pdn0001

TETAPI…. PUBLIC GOLD?

Bagi emas Public Gold pula, spread bagi setiap jenis emas adalah tetap sama. Jika seal emas keluaran Public Gold terbuka atau rosak atau patah emasnya, kejatuhan harga hanyalah sekitar 10% (dengan syarat berat emas masih sama) tanpa perlu resit belian. Harga juga sentiasa mengikut harga semasa emas dunia (boleh rujuk di goldprice.org). Untuk melihat harga emas keluaran Public Gold bolehlah melayari http://www.publicgold.com.my.

harga-pg-buy-susut-nilai-2015

Natijahnya, simpan emas ni lebih tenang terutama emas Public Gold. Apa yang perlu adalah kawalan emosi. Bagi penyimpan emas seperti saya, saya kurang memerhatikan harga semasa kerana apa yang penting adalah jumlah gram yang telah saya kumpul atau miliki. Jadi saya lebih “peace of mind” terhadap sebarang pergerakan harga emas semasa.

Kredit gambar: mohdzulkifli.com

Authorise Dealer Public Gold / PG033785 / +6013.559.5334

Testimoni: Emas Sebagai Penyimpan Nilai

14808779_1361366007220980_304425365_o

1 Dinar ni saya beli ketika April 2016, masa tu gaji kakitangan kerajaan yang pilih skim KWSP dikurangkan potongannya, jadi banyak la sikit terima bulan tu. Jadi saya decide la beli dinar ni dan masa tu harganya RM725. Jadi hari ni sedang buka-buka dompet nampak emas ni masih lagi dalam dompet saya. Saya pun snap la gambar ni dengan background kapal laut yang sedang kena malim… hehe.

Terus saya pun berfikir,

1) Nasib dulu saya beli ni emas, sampai sekarang masih ada lagi ni. Kalau dulu saya tak tukar ke emas, lama sudah ni habis. RM700 bukan besar nilainya sekarang ni.

2) Dulu waktu beli, harganya RM 725, harini check di https://publicgold.com.my, harganya RM787.

3) Bukan sahaja duit gaji saya masih ada, tapi nilainya bertambah la pula RM52. Padahal diam-diam ja dalam dompet. Betul cakap tuan Asrafuddin Bin Ismail, Emas yang ada ditangan nilai dan kuasa belinya berubah dari semasa ke semasa. Kalau simpan duit pula, nilainya tetap sama tetapi kuasa belinya pula bagaimana?

4) Kelmarin gaji, bolehlah convert sikit gaji tu ke emas. Mana tau next year bertambah lagi nilainya.

5) Kalau la saya jadi malim kapal (dalam mimpi), berapa banyak emas dapat saya beli?

Sekian. Hehe..

—————————
Authorise Dealer
PG033785 / +6013 559 5334

 

 

APA ITU SPREAD?

spread-italia-1

Perkataan “SPREAD” ini amat biasa didengar terutamanya para trader-trader Forex diluar sana. Namun, ada juga orang yang tidak menyedari akan wujudnya spread ini sehingga menyebabkan mereka mengalami kerugian ketika membeli emas. Maka, adalah amat penting untuk kita kenal apakah yang dimaksudkan dengan spread ini.

Spead bolehlah dikatakan sebagai susut nilai, ataupun perbezaan antara harga jualan dan harga belian. Para pelabur biasanya akan mencari pelabuhan yang mempunyai nilai spread yang lebih rendah supaya keuntungan dapat diperoleh dengan lebih mudah dan cepat.

CARA MENGIRA SPREAD EMAS

Jika anda ingin mengira spread apa-apa jenis emas, bolehlah rujuk seperti dalam gambar di bawah. Gambar di bawah adalah contoh untuk mengira spread public gold bagi 10g, kalau nak kita produk atau emas yang lain juga boleh pakai formula yang sama.

Formula Pengiraan Spread

Menurut Ustaz Zul (http://www.mohdzulkifli.com),

emas yang spreadnya lebih 10.0% dikira tinggi dan tidak sesuai dipertimbangkan emas tu untuk tujuan pelaburan.

Bagi emas spreadnya 10% dan ke bawah, kita perlu cek lagi 4 kriteria iaitu (1) Harga tinggi rendah, (2) Supply konsisten, (3) Cawangan banyak, dan (4) Syarat jual balik. Ia penting untuk pastikan emas tu senang dibeli, senang dijual, dan untung maksimum. Sahabat semua boleh bandingkan kesemua pengeluar di atas, dan buatlah keputusan terbaik.